Wednesday, October 21, 2009

KAIT JARUM SATU & KAIT JARUM DUA


Oleh :Zainon Mohd Nor Al-Yunani

kait jarum satu : RM25.00
kait jarum dua : RM28.00sedikit gambaran isi kandungan
(kait jarum satu)


*klik gambar untuk imej besar.

review :

kait jarum satu | Panduan lengkap disediakan untuk membuat sesuatu kaitan seperti alas meja, alas dulang, alas gelas, topi, ketayap dan pelbagai lagi hasil kaitan. Pada peringkat permulaan panduan asas mengait disediakan.

Buku ini amat sesuai untuk mereka yang berminat belajar mengait. Ia juga sesuai untuk penggunaan di sekolah-sekolah untuk menanam minat generasi muda terhadap hasil kerja tangan ini. Panduan mudah dan lengkap membantu anda belajar dengan cepat.


kait jarum dua | Ini kali pertama buku kait jarum dua dibukukan dalam Bahasa Melayu. Penghasilan buku ini adalah hasil karya penulis untuk sesiapa yang ingin mempelajarinya dalam Bahasa Melayu.

Dengan hanya dua batang jarum dan benang bulu yang boleh diperolehi dengan mudah dan murah, ia juga boleh dibawa ke mana sahaja untuk memenuhi masa lapang.

Konsentrasi dalam mengait untuk menghasilkan suatu kaitan akan mengasah fikiran kita untuk lebih peka dan tekun. Mengait juga boleh menghilangkan rasa jemu dan dukacita kerana kita memberi sepenuh perhatian kepada kaitan yang ingin dihasilkan.

1 comment:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin